@afarukyolcu Profile picture

Faruk

@afarukyolcu

Phd candidate in Islamic philosophy📚 G💍

Similar User
Hamza Ünal photo

@hmznal

M.Maşuk Aktaş photo

@kudvetu

Ali Benli photo

@benli_dr

Kelam photo

@akaid_kelam

Osman Demir photo

@osmandemirdemir

Düşünbil Dergisi photo

@dusunbildergisi

Eşref Altaş photo

@esref_altas

İbrahim Bahçi photo

@ibrabah_realism

Selman Büyükkara photo

@SelmanBKara

abdurrahman beşikci photo

@arahmanbesikci

Aziz photo

@a_encakar

Fırat M. Hacıahmetoğlu photo

@mechulmuhayyil

Harun Kuşlu photo

@KusluHarun

Mehmet Bulgen photo

@mbulgen

Nevvab photo

@metaphysicant

Faruk Reposted

Lütfen Yardım Edin! Ben Fikret Soyal. 47 yaşında 3 çocuk babasıyım, bir üniversitede öğretim üyesiyim. Yaklaşık 1 ay önce kimliğimin fotokopisi ile kredi çekilmeye çalışıldığını farkettim. Durumu bankalara ve karakola bildirmeme rağmen kimse yardımcı olmuyor! ++

Tweet Image 1

Savaş Cebeci-Kaan Kazgan maçı daha iyiydi.


Dilimizde bazı özel isimleri yazarken orjinalini bırakarak bazılarını ise kendi dilimize göre çevirerek yazıyoruz. Hangisi tercih edilmeli? Meslea resmi belgelerde vs Vaşington yazılıyor ama örneğin Con Filoponus (John Philoponus) tercih edilmiyor? Bunun bir standardı var mı?


Faruk Reposted

Bu defa da sâlibetü'l-mahmul (olumsuz-yüklemli) önermeleri çalıştım. Özellikle bu önermelerin imkanı ve varlık içerimi tartışmalarına odaklandım. Full article: Propositions with Negative Predicates in Arabic Logic tandfonline.com/doi/full/10.10…


Bildiğiniz iyi bir İngilizce-Arapça sözlük Android uygulaması var mı? Türkçe'deki tavakku'ya benzer.


İbn Sînâ'ya atfedilen hüzün ve sebepleri hakkında yazılmış (sahte) bir risale. İçeriğinin çoğu Kindî'nin ilgili risalesinden devşirme.

Tweet Image 1

13. yüzyılda diyabet hakkında yazılan bir risale: Risâle fi'l-marazi'l-müsemmâ diyâbîtis

Tweet Image 1

Yakın zamanda Bologna Üniversitesi'nde Cabir b. Hayyan hakkında yapılan ilgi çekici bir çalışma: - Nature In The Books Of Seven Metals – Ǧābırıan Corpus in Dıalogue Wıth Ancıent Greek Phılosophy And Byzantıne Alchemy, 渡邉 真代 (Masayo Watanabe) tarafından. Erişim:…

Tweet Image 1

Antik dönemlerden günümüze filozof ve bilim adamlarının bilim tasniflerini gösteren bir web-sitesi: atlas-disciplines.unige.ch


Faruk Reposted

Gazzâlî'yi daha iyi anladığımız günlerden geçiyoruz:)

Tweet Image 1

Yakın zamanda yapılan uluv ve istiva tartışması son zamanlarda gördüğüm en ilmî tartışmalardan biri. Fakat 2 temel eksiklik olduğunu düşünüyorum. 1. Artık bu tartışmaların birbirine atıfta bulunan nitelikli yazılar aracılığı ile yapılması gerekli. Şöyle bir gerçek var. Hakikati…


Bu kitabın pdfsi var mıdır acaba? Greco-Arabic çalışmalar için çok temel bir kaynak olmasına rağmen. Hiçbir yerde bulamadım. Abdurrahman Bedevî'nin Aristoteles'in De Caelo eseri üzerine derlemeleri. books.google.com/books/about/%D…

Tweet Image 1

İbn Sînâ meâlen: "Kategorilerin sayısının 10 olduğunda aşırı ısrarcı değiliz."

Tweet Image 1

Aristoteles'in doğa bilimlerini ele alışı hakkında çok güzel bir kitap. Yazarı efsane. Ama nedense aynı konuları işleyen başka çalışmalarda referans göremiyorum. Sırf Walter White'ın hemşerisi diye mi?

Tweet Image 1

Uzun bir süredir okuduklarımı bilgisayardan ve PDF formatında okuyordum. Ancak bunun uzun vadede hem sağlık açısından hem de akılda kalıcılık açısından verimli olmadığını fark ettim. Çıktı alıp okumaya devam etmekten başka bir çözüm görünmüyor şu anda.


Loading...

Something went wrong.


Something went wrong.