Leyla Arsal 🔭
@LeylaArsalPoetry🔗İllumination 🎓A.Ü.İktisat_🎓A.Ü.İlahiyat 📚 İNCİNMİŞLİK ASİDİ (2018) BULMAK İÇİN BURADAN AYRIL (2020) BAKIŞIN SERÜVENİ (2023) IŞIĞIN TA KENDİSİ (2024)
Similar User
@emingurdamur
@fuysal56
@mustafaucurum
@duranboz2011
@nautilleus
@huseynist
@AliSali98309884
@VaFi25
@oyalcinova
@zeynepparkann
@ofergezen
@AtifBedir
@soyakmurat
@bbrkcelik
@veyselaltuntass
Kalbimin dilidir.. Yankılanır, düğümlenerek ışığa tüm dil dizgelerinde.. İNCİNMİŞLİK ASİDİ (2018) BULMAK İÇİN BURADAN AYRIL (2020) BAKIŞIN SERÜVENİ (2023)
Ebabil Şiir 100. kitabıyla okurların karşısında: Leyla Arsal/ ışığın ta kendisi
Şiirlerin hemen tamamı çok başarılı "ileri şiir" örnekleri. Tabiri caizse şampiyonlar ligi bir seçki olmuş. Şöyle bir göz atmak için tıkladığım linkin hepsini okumadan bırakamadım. Gençlerin her birini tek tek tebrik ediyorum, şiir ufkunuza sağlık 🕊🌿🪂
Grapon'un yeni formatındaki ilk sayısı yayında! #Graponşiir 🔗:graponkagitla.blogspot.com/2024/11/grapon…
edebistan.com sayfasında Suavi Kemal Yazgıç'ın sorularını cevaplamaya çalıştık... edebistan.com/soy.../yunus-e… @edebistan @askardergisi @KarabatakDergi
Bugün Ankara’dan şiirin bu güzel halleri geldi. En yakın zamanda okunma kaderlerini tamamlamak üzere sıraya girdiler bile. Sevgili Leyla Arsal Hanımefendi’ye çok teşekkür ediyorum. Kaleminiz ve şiiriniz daim olsun inşallah. En Muhabbetle. @LeylaArsal
Rilke'nin "Şimdi kendimi buldum yeniden. Ağıtlar yazılmamışken, kalbim sakatlanmış gibiydi sanki. Artık varlar, varlar!" dediği Duino Ağıtları'ndaki melek imgesini işlediği evrensel eser, on yıl aradan sonra geliştirilmiş baskısıyla. Dostum, yoldaşım Prof.Dr.@FkizilerZ imzasıyla.
Gestalt Şiir'in iddiası da tam olarak bu. Bağlantısallık, tin-bilişsel bütünlüğün kodlarını apaçık izah ediyor. Hem maddenin maddeyle hem de maddenin tinle, ışıkla, enformasyonla kesintisiz etkileşim harmonisi..
KANT FELSEFESİNE GÖRE ŞEHİRLEŞME; İBN-İ SİNA’YA GÖRE HASTANE MİMARİSİ; SPİNOZA’YA GÖRE FLÜT KONÇERTOSU ARTIK YAKIN Bağlantısallık matematiğini kullanarak görünüşte ilişkisiz iki ‘varoluş kodlamasını’ örneğin-biyolojik doku ve Beethoven'ın "9 No'lu Senfonisi"-…
Şiiri kelime oyunlarından ziyade,en çok şiir yapan şey "düşünen bir şiir" olması kanımca.Zihinsel süreçlern, poetik bilişin kelimeye dayanması, onu zorlaması.Düşüncenin imgesel sessel ritimsel tinsel ve biçimsel tüm belirlenimlerinin bir nehir gibi fonetikte salınışı. Harikulade.
Uzun bir zamandan sonra yeni şiir yayında. Onları hatırlamalısın Ryobra.
Çıkarmakta oldukça başarılı. Eleştirilerinde çağdaş bakışı ve yöntemleri yaratıcı ve yapıcı bir biçimde kullanıyor. Derinlikli ve karşılaştırmalı bir eleştiri biçimi var. Yazdıklarım çok genel gelebilir, son yazısına göz atmanızı tavsiye ederim. Yazarı tebrik ederim.
Leyla Arsal bana göre son yıllarda şiir eleştirisine getirdiği düzeyle konuşulmaya değer bir isim. Buzdokuz'un 16.sayısında "Hüznün Bir İdeale Dönüştürülme Umdesi" adlı yazıda da bunu ispatlıyor. Yazısında Atakan Yavuz şiirine odaklanan Arsal, metnin ve şairin değerini ortaya +
dünya dönüyor ama dönmüyor insan kapandığı kapıdan aldığı yaradan sezgiye doğru açımlanamayan o kavî aydınlığı sahibi kılınmayı uyandığı anda unutan nisyan ile mâlûl olmanın dekadanlığı
[Nergihan Yeşilyurt - Sıralı Üzüntüler - 3] #Xpoetry #Xpoetries #BuzdokuzXPo
"İnsan, bar taburesinde oturan Bir yılgınlıkmış anlaşılan, Biri daha varmış orada, Aynı kadın ya da aynı adam; İçini, Hep aranmış, bulunmamış Bir sarnıç suyuyla dolduran" Cevdet Karal, Tanrının Kurduğu Saatler Büyüyen Ay Yayınları, s.145.
Lütfen okuyunuz.
"Beyin nasıl zihin üretiyor?” sorusuna yanıt arayan önemli 100 ARAŞTIRMAYI DİZGE olarak sunuyorum Bu literatürün ışığında hazırlanan “Beyin Araştırmalarından Yaşamın Neliğine Bilim Yolculuğu" adlı konferansa şuradan ulaşabilirsiniz youtube.com/watch?v=rLu2zX… facebook.com/profdrturkerki…
"yaşamın oluşumunda ya da yaşam ağı içinde anlamın oluşumunda parçalar değil parçaların bir araya nasıl geldiği bilgisi esastır" Gestalt Şiir'in kodlarını aşikar eden bütünlük, bağlantısallık, homeostatik işbirliği.. şiir, zaten şiir olanın içinde ışımaya devam ediyor..
Embriyoların Başlangıçtaki Benzerlikleri👇 Varoluş kodlamaları arasındaki farkı yaratan yapı taşları değil bu ‘aynı’ olan parçaları bir örüntü ağı olarak bir araya gelmesini sağlayan aralarındaki bağlantısallık bilgisidir Yani yaşamın oluşumunda ya da yaşam ağı içinde anlamın…
Bu bilgileri tüm disiplinler, özellikle edebiyat uygulama ve teorisyenleri takip etmeli. Dünya Edebiyatı ve alt dalları bu yeni keşif ve bilinçle şekillenirken Türk Edebiyatı bu ışığın neresinde?
ENFORMASYON=YAŞAMVERİ YAŞAM; parçası olduğumuz varoluşun bağlantısallık ağı, zamanı aşan bir bütünlük içindedir. Bu “bütünün” yapı taşı atom değil ‘enformasyondur’. Hiç bir varlığın yaşamı kendi doğumu ile başlamaz Hikaye bunun çok ötesinde ve eskisindedir Her varlık yaşamın…
Ebabil Yayinlarinin 100. Şiir kitabı Leyla Arsal'ın "Işığın Ta Kendisi" imza günü. Hepiniz davetlisiniz.
United States Trends
- 1. Bama 24,9 B posts
- 2. Clemson 13 B posts
- 3. Miami 93,3 B posts
- 4. South Carolina 21,6 B posts
- 5. XDefiant 7.252 posts
- 6. Africa 257 B posts
- 7. Warde Manuel 1.241 posts
- 8. #CFBPlayoff 3.871 posts
- 9. Ubisoft 6.639 posts
- 10. $DCARS 6.099 posts
- 11. Cam Payne N/A
- 12. #tomatoJay 2.373 posts
- 13. Cade Phillips N/A
- 14. Lindsey 24,6 B posts
- 15. Gundam 84,1 B posts
- 16. #GivingTuesday 61,1 B posts
- 17. Hegseth 120 B posts
- 18. Georgiev N/A
- 19. Committee 172 B posts
- 20. Shakur 5.255 posts
Who to follow
-
Emin Gürdamur
@emingurdamur -
Faruk Uysal
@fuysal56 -
Mustafa Uçurum
@mustafaucurum -
duran boz
@duranboz2011 -
hayriye ünal
@nautilleus -
Hüseyin Ahmet Çelik
@huseynist -
Ali Sali
@AliSali98309884 -
Vahdettin Oktay BEYAZLI
@VaFi25 -
Ömer Yalçınova
@oyalcinova -
Zeynep Arkan
@zeynepparkann -
Ömer Faruk Ergezen
@ofergezen -
Âtıf Bedir
@AtifBedir -
Murat Soyak
@soyakmurat -
Burak Ş. Çelik
@bbrkcelik -
Veysel Altuntaş
@veyselaltuntass
Something went wrong.
Something went wrong.