@KNNVafdDelfland Profile picture

Natuurlijk Delfland

@KNNVafdDelfland

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de KNNV. Wij staan voor een natuurlijke leefomgeving, zie voor meer info onze website.

Similar User
Zuid-Hollands Landschap photo

@ZHLandschap

KNNV photo

@KNNVvereniging

Boswachter Lieke photo

@BoswachterLieke

Frank Theunissen photo

@ftheunissen3

PUUUR Midden Delfland photo

@PuuurMD

HH Delfland photo

@hhdelfland

Boswachter Maurice photo

@Boswachter010

Vereniging Nederlands Cultuurlandschap photo

@VNC_Landschap

SoortenNL photo

@SoortenNL

GroeneRuimte photo

@GroeneRuimte

NP Hollandse Duinen photo

@NPHollandsduin

CDA Delft photo

@CDAdelft

Wildebijen.nl photo

@Solitairebijen

Stef van Walsum photo

@stefvanwalsum

Weidevogels Midden-Delfland photo

@Weidevogels_MD

woensdag 15 mei om 19.00 tot 19.45 uur een instructie over het steken van reuzenberenklauwen. via zoom, gebruik deze code: us06web.zoom.us/j/81850328965

Tweet Image 1

Kom op 15 april van 11.00 tot circa 12.30 uur naar Thijsseweg 1, 2629 JA Delft (Firma van Buiten) In het Manderspark gaan we zwerfvuil verzamelen. Zwerfafval is een grote ergernis en schadelijk voor de natuur. Voor gereedschap wordt gezorgd. Zie ook delfland.knnv.nl/agenda/opgerui…

Tweet Image 1

Vraag informatie aan

Tweet Image 1

baltsen slechtvalken In de nestkast op de watertoren van TUD Bouwkunde baltst het paartje slechtvalken weer. Zie voor de webcam van Natuurlijk Delfland slechtvalk.bk.tudelft.nl @KNNV @vogelbescherming @stone @tudelft

Tweet Image 1

Elzenkatjesmummiekelkjes zijn paddenstoeltjes die groeien op de afgevallen mannelijke katjes van els en soms op wilgenkatjes. Elzen (en wilgen) staan vaak in een vochtige omgeving en daar houden deze paddenstoeltjes ook van. Zij breken dode mannelijke katjes af.

Tweet Image 1

Ken je deze? Het is het goudoogje of de groene gaasvlieg. Groen?? Deze is toch bruin? Ja, in herfst tot het voorjaar kleurt deze gaasvlieg van appeltjes groen naar bruin om niet zo op te vallen in de winter. De larven verorberen tot 50 luizen per dag en eten spint en witte vlieg

Tweet Image 1

9 maart, 9.00 – 11.uur, afzetting strandbroeders Er wordt een nieuwe afzetting gemaakt op het strand bij de Zandmotor in Monster. Deze afzetting is bedoeld om strandbroeders een kans te geven Helpende handen welkom. Aanmelden bij medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com

Tweet Image 1

De mandarijnen schillen zijn biologisch, dus kan je ze gewoon in de berm gooien, toch? Nou...nee. Sinaasappels, mandarijnen en citroenen worden bespoten met een antischimmel middel. De schillen zijn niet gezond om op te eten en gooi ze niet in de natuur.

Tweet Image 1

Het elzenhaantje, behoort tot de familie van de bladhaantjes. Het elzenhaantje heeft de voorkeur voor bladeren van els, maar komt ook voor op populier, hazelaar en wilg. Normaal gesproken worden de kevers in april volop gezien, maar in 2024 waren ze al op 17 februari te zien.

Tweet Image 1

De ruwe pissebed. Het is een op het land levende kreeftachtige. Hij zit op vochtige plaatsen zoals onder bloempotten, onder loszittend boomschors en onder rottende bladeren. Hij leeft van rottende plantenresten. Hij houdt zich graag verborgen.

Tweet Image 1

Er zijn nog paddenoverzetters nodig in Delft; Delfgauw; Den Hoorn; Hoek van Holland; Maasland; Maassluis, Nootdorp, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Ypenburg.

Tweet Image 1

Natuurlijk Delfland Reposted

Boeiende lezing georganiseerd door #knnvzwolle in de @stadkamer - @JeroenHelmer (r) van @arknatuur toont de ideeën/effecten van rewilding met prachtige illustraties. De volgende lezing: 14 februari in @DeNooterhof door Piet Bremer. #zwolle #lezing zwolle.knnv.nl/agenda/piet-br…

Tweet Image 1
Tweet Image 2

De groene schildwants, hij is niet groen! Als je goed kijkt zie je het groen er nog doorschemeren. De groene schildwants kleurt in de herfst bruin, omdat hij zich in de winter schuil houdt in de klimop en tegen bijvoorbeeld een boomstam. Het groen zou te veel opvallen.

Tweet Image 1

Zaterdag met een groep van 14 personen geknot op de Eendenkooi in Schiedam. Met bewolkt weer met nu en dan een beetje motregen was het weer lekker werken in de natuur.

Tweet Image 1
Tweet Image 2

Heb je dit jaar al rozemarijngoudhaantjes gezien? De volwassen kleurige kevertjes kan je het hele jaar door aantreffen, maar je ziet ze vooral in de zomermaanden, voornamelijk op rozemarijn, lavendel, tijm en salie. Ze komen van origine voor in Zuid-Europa net als hun voedsel.

Tweet Image 1

Help de padden Natuurlijk Delfland is op zoek naar 250 volwassenen die willen helpen bij de jaarlijkse paddentrek. Er zijn 19 overzetlocaties. Zie delfland.knnv.nl/padden-overzet… Opgeven email: natuurdelfland@knnv.nl #padden #paddentrek @natuurlijkdelfland @paddennu @ravon


Vraag een egelbordje aan

Tweet Image 1

Loading...

Something went wrong.


Something went wrong.