Similar User
@mirayuyaniik
@2cesra
@dugbaeerdgn
@dgnnccan
@Havvanurakgun
@busraydinn
@mehmetsrglu
“Yeryüzünde değer yargısı olan ne varsa yerle bir oldu. Ahlak yok, hukuk yok; hiçbir uluslararası kurum işe yaramıyor, ceza veriliyor infazı yok! Ne yapılmaya çalışılıyor?”
Yahudilerin sürgün edildiği Piyanist filmi değil bu. Hepimizin yahudiler için gözyaşı döktüğü Hitler dönemini anlatan filmlerden alınmadı bu görüntüler. Bizzat sürgün yaşayan Yahudi toplumun torunları tarafından sürgün edilen Gazze halkı bu fotoğraftakiler. Bu küçücük…
Bazen “”makine” gibi düşünmek daha güzel. Özellikle bu dönemde. Yoksa döneme ayak uydurmak zorlaşıyor. Hatta insanlar “duygusal zeka” nasıl yönetilir dersleri almalı.
“Aşırı düşünme” rahatsızlığı hızla yayılıyor. Zihnimiz konuştukça biz özümüzden uzaklaşıyoruz. “Madde” bizi zihnin içine hapsediyor. “Ruha” dönüp onu dinlemeye başladığımızda ise sorunun bizde değil “yaratılan” yeni toplum düzeninde olduğunu görüyoruz.
Yapmak istediğim veyahut hatırlamak istediğim ne varsa kağıda yazar önüme koyardım. Sonra şunu farkettim; onlar aslında “yapmayacağım” ama “yapılması gereken” şeylerdi. Çünkü gerçekten irade göstermek istediğim durumlar kağıda değil, bilincime yerleşiyordu.
Az önce bir deney gördüm. “Plastik ve dörtte üçü su dolu olan bir bardak üstten yakıldığında sadece boş kısımları yanıyor. Ne kadar bilgi ve beceri dolu olursan o kadar az yanarsın.” Duygusal olarak da algılanabilir, maddesel olarak da çok iyiydi.
Twitter içerisinde son dönemlerde farkettiğim şeylerden biri, insanların siyasi görüşlerini olan gerçeklerin önüne geçirmesi. Bireysel olarak bakış açınızın bir tarafla daha çok örtüşmesi gerçeklik algınızı da değiştirmemeli .
İktidar tarafında kültürel iktidarı ele geçiremiyoruz diye şikayet edenler, bence şükretsin. Milyonlar, kibirli elitleri mağlup ediyoruz edasıyla kendiliğinden mobilize oluyor.
İnsan ulaşacağı yeri değil ancak “ulaşacağı süreçteki bilincini” mi değiştirebilir ?
Duygular çoğu zaman beyin kimyasından ayrı tutuluyor ama bence çoğunu biz kendimiz yaratıyoruz. Böylelikle hissettiğimizi sandığımız şeyler ki bence en önemlisi mutsuzluk, çoğu zaman gerçek olmuyor.
Kendini yetiştirmek sadece “belli bir alanda donanımlı hale gelmek” demek değildir. Ruhun ve vicdanında bunlarla birlikte değişmeli ve yetişmelidir. İnsanlara ve hayata bakışın eskisi ile aynı eleştiri ve hisler çerçevesinde ise sanırım geriye gidiyorsundur.
Bir ilişki oluştururken fiziksel özellikleri ön planda tutan insanları, alışveriş merkezinde bir “ceket” beğenen insanlara benzetiyorum. O gün üzerindekilere uyuyo ve alıyosun. Ama eve götürünce kıyafetlerine, dolabındaki hiçbir şeye uymadığını farkediyosun.
Kendimi daha çok sevmeyi öğrendikçe beni rahatsız edicek durum,kişi,olay sayısı giderek azalmaya başladı. Direk şunu soruyorum “Benim huzurumu ne kadar etkileyebilir ki bu ?” Etkilemez. O zaman devam 🙋🏻♀️
Kendini bilmeyi seviyorum. Ne olduğunu kim olduğunu biliyosun, en önemlisi de kim olmadığını. Az konuşup çok dinliyosun sonucunda daha az yargılıyosun.
United States Trends
- 1. #AskFFT 1.205 posts
- 2. Mason Mount 6.748 posts
- 3. $CUTO 12,3 B posts
- 4. Go Birds 4.652 posts
- 5. #RollWithUs 2.199 posts
- 6. Rashford 40,7 B posts
- 7. #TheOfficialTSTheErasTourBook N/A
- 8. #sundayvibes 8.321 posts
- 9. Thielen 3.161 posts
- 10. Ireland 75,7 B posts
- 11. #FFNow N/A
- 12. Go Bills 5.264 posts
- 13. Good Sunday 82,7 B posts
- 14. Waddle 2.825 posts
- 15. Full PPR 1.407 posts
- 16. Pacheco 7.191 posts
- 17. Breece 2.259 posts
- 18. Shakir 2.365 posts
- 19. Mooney 3.328 posts
- 20. Bucky Irving N/A
Something went wrong.
Something went wrong.